Mobil ny 3

Att göra

Upplev naturen 
Vår gård ligger intill Lagan, ca 5-10 minuters promenadväg från stugorna. Här kan du hyra kanot, roddbåt, med eller utan motor och lösa fiskekort. Lagan och Hjörneredssjöarna bildar ett vattensystem som ger möjlighet till fantastiska båt- och kanot-turer. Gör gärna ett strandhugg på någon av öarna.  Hjörnered är dessutom ett av Laholm kommuns vackraste friluftsområden. Här finns flera iordningställda överattningsplatser om ni vill sova ute en natt. Runt Hjörneredssjöarna finns också flera markerade vandringsleder, olika långa.  

Hösten bjuder på ljuvliga promenader i skog och mark, ta gärna med en korg för svamp och bär.

Viltspaning
En annorlunda naturupplevelse är att gå på viltspaning med Sverker. Kanske får ni se både älg, rådjur, vildsvin och räv. De är några av de djur som brukar visa sig, framför allt i skymning och gryning. Alldeles säkert kommer ni att se spår av olika djur. Dessutom får ni uppleva tystnaden och skönheten i vår underbara skog.
För att ni ska ha så stor behållning som möjligt av er vandring är det viktigt att gruppen består av max 8 personer.

Under juli och augusti går viltspaningarna på onsdagkvällar med start kl 19.30
Anmälan till Sverker, tel: 0705 130 924 senast kl 15.00 samma dag.

Övriga tider efter överenskommelse.
Kostnad: 150 kr/person, barn upp till 7 år gratis 

Upplev gården
Sommartid går våra kor med kalvar i hagarna och betar. Vill du är du välkommen att klappa våra hästar eller hälsa på hos hönsen.  Vem vet, har du tur kan det bli färska ägg till frukosten!

Bada
Inom rimliga avstånd finns möjligheter att bada utomhus. Lagan som stilla flyter fram, de angränsande Hjörneredssjöarna, de lite mer forsande vattnet i de mindre åarna, någon av alla de fina sjöarna eller i havet, Laholm har en lååång sandstrand! Här finns också tempererade bassänger och ett inomhusbad med lekland för de minsta barnen. 

Turistbyrån i Laholm 
Här hittar du aktuell information från Laholms turistbyrå
www.laholm.se
www.visitlaholm.se

Vad händer i Halland? 
Här kan du hitta aktuell information om Halland!
www.visithalland.com

Är det något du undrar över är du välkommen att kontakta oss!
+46 430-60016
info@lagadalsgard.se